Posted on / by Escola Municipal de Música de Palma / in notícies informatives, propers esdeveniments

MUTARE & SON ESPASES 24/25

Aquesta activitat és una extensió del projecte Mutare que duim a terme a l’Escola de música cada divendres. En aquest cas ens desplaçam a les instal·lacions de l’IBSMIA (institut balear de salut mental per a la infància i l’adolescència) cada dijous per fer activitats relacionades amb la música amb les persones que estan temporalment ingressades.

L’acollida ha estat meravellosa i hem començat el que seran un cicle de concerts que seran oferts per alumnat de l’escola de música aprofitant un dels dies de visita de les famílies per tal que juntment amb les seves filles i fills puguin estar plegats gaudint d’una activitat.

El primer concert fou el dia 1 de febrer a càrrec del grup “The Light” format per alumnes d’entre 12 i 18 anys del nostre centre. L’experiència fou enriquidora per ambdós costats ja que una de les finalitats del projecte és fer visible la realitat de la salut mental en la infància i, sobretot, en l’adolescència.

El curs 2024/2025 seguim en les sessions dels dijous i segueixen essent una font d’alegries i de ganes de seguir i aprofundir en una activitat tan meravellosa com la de compartir experiències musicals en moments delicats.

MULTIMÈDIA 2024 /2025

 

Foto del perfil de husonespases
husonespases

🎼🎼 Què té la música que guareix? Segons el director de l’Escola Municipal de Música de Palma, Fèlix Aguiló, «que connecta directament amb les emocions». Cada setmana imparteix uns tallers als nins i joves ingressats a Psiquiatria Infantojuvenil de #SonEspases, que conclouen amb un concert trimestral en el qual participen els seus alumnes habituals.
Per això mateix, aquesta setmana hi ha hagut festa a l’Institut Balear de Salut Mental Infantil i Adolescent (ISBMIA). Cançons actuals, clàssics, una mica de pop… «La música fa que les persones que es pensen que no saben fer res vegin que sí», diu Aguiló. És l’excusa per estimular-los, provocar-los i fer-los actuar. «Hem observat que els tallers creatius, sobretot en la fase aguda del procés, tenen un gran impacte en la recuperació», explica la supervisora d’infermeria del Servei, Eugenia Nadolu, principal còmplice d’aquesta activitat.
A la Unitat d’Hospitalització de Psiquiatria Infantojuvenil de Son Espases hi ha onze llits, i si bé abans de la pandèmia tenien una ocupació entorn del 40 %, el tsunami de la covid-19 la va fer augmentar fins al 100 %. En són les causes subjacents, sobretot, la desregulació emocional i la soledat.
#OrgullSonEspases

PREPARACIÓ D’UNA CANÇÓ…

EL RESULTAT!!!!

 

 

                                   

 

MULTIMÈDIA 2023/2024

                     

                  .